Journal | Christofer Sandin

Reflektioner från New York - del ett

Söndag morgon hemma hos Beas syster Gabbi utanför New York. Allt är bra, men det har varit en ganska tröttsam start på resan och här är några intryck så här långt.

Säkerhetspersonal på flygplatser (och speciellt de som arbetar för amerikanska bolag) måste vara väldigt trötta på sina jobb. De kan fråga samma fråga tre gånger i rad utan att reflektra över svaren, för att sedan titta rakt fram och stirra mot horisonten i någon minut innan de ställer nästa fråga.

Trots att det bor 10 miljoner människor i New York och att det är ganska hög arbetslöshet finns det endast fyra tjänstemän som arbetar en fredag eftermiddag med att granska, fota och ta fingeravtryck på de uppskattningsvis 2500 passagerare per timme som ankommer till terminal 8, vilket gör att det tar flera timmar att ta sig igenom kontrollen innan du kan hämta din väska. Om det är detta eller något annat som medför att väskan inte alltid dyker upp är däremot fortfarande oklart.

Man kan få ett jobb på American Airlines Baggage Service Center på JFK utan att ha kunskap eller någon som helst aning om hur man rapporterar att en väska saknas, kunna söka efter denna i databasen eller på något annat sätt lyckas mata in adressuppgifter i datorn på över 45 min.

Människor som inte arbetar på flygplatser utan på tågstationer och i informationsdiskar är väldigt trevliga och tillmötesgående så även konduktörer på New Jersey Transit.

Om du bor utanför Manhattan är du chanslös om du inte har någon bil.

Princeton är en stad med ett väldigt häftigt universitet. Universitetet har enormt häftiga byggnader och jag tror att det hade varit väldigt intressant att studera där under en tid. Subway och Starbucks ligger också på bekvämt avstånd från universitetet och i och med detta har vi även redan bockat av även dessa amerikanska instutitioner från listan.

Idag skall vi åka in till Broadway och gå på en musikal tillsammans med Gabbi och på måndag skall vi ta upp sight seeing inne på Manhattan på allvar!

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries