Journal | Christofer Sandin

EM i Göteborg

Idag är första dagen på resten av ditt liv brukar det heta, och idag känns det verkligen precis så. Efter att ha haft fokus på EM i Göteborg sedan nästan tre år tillbaka är det äventyret nu slut. Under resans gång har det varit både frustration, lyckorus, sorg, glädje, vinnarinstinkt och revanschlust men totalt sett är det helt klart övervägande positiva minnen.

Det är så mycket som har hänt den senaste veckan så jag tänker inte ens försöka ta mig igenom allt, men en av de verkliga höjdpunkterna var Johan Wissmans medalj på 200m. Det är verkligen skönt att det nu är bevisat att det går att bli även en sprinter av världsklass i Sverige och att det inte krävs dopning och otillåtna medel som många tror. Vi får hoppas att den medaljen kan inspirera unga killar och tjejer att satsa på sprint fram igenom! Jag är övertygad om att det finns några kommande sprintstjärnor där ute… Hatten av för Johan - ett silver har aldrig varit värt mer guld än detta!

Våra stafettdrömmar tog tyvärr slut i försöken, en femteplats i vår semifinal räckte till en tolfteplats totalt men det är bara de åtta första som springer final. En olycklig banlottning, där vi fick den mest svårsprungna bana ett, och att vi inte hade helt lyckade växlar gjorde tyvärr att det inte räckte till denna gången. Själva löpningen var aldrig några problem i en tävling där en tid något bättre än vad vi gjorde på Europacupen hade räckt till final.

Givetvis vill jag också passa på att gratulera alla i svenska truppen som överträffade sig själva på Ullevi och de som tog tillfället i akt och kämpade till sig en medalj! Vi hade även många fjärde och femteplatser som lika gärna hade kunnat vara pallplatser så det ser väldigt bra ut för svensk friidrott. Att det sedan är i så varierande grenar gör den totala prestationen så mycket större.

Tack för alla lyckönskningar via sms och e-post, och ett stort tack till de sponsorer som hjälpt mig under resans gång!

Avslutningsvis vill jag bara säga att nu måste vi ändå ha visat vilken stad som borde stå som värd för liknande arrangemang fram igenom - Göteborg är grymt!

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries