Journal | Christofer Sandin

Designåret 2005

Imorgon startar “Designåret 2005” här i Sverige. Regeringen har beslutat att Svensk Form skall driva kampanjen i samarbete med SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. De har som huvuduppgift att marknadsföra de verksamheter som görs under året. Det främsta syftet med “Designåret 2005” är att vi i Sverige ska utveckla vår användning av design.

Runt om i landet kommer det att finnas en massa projekt som ingår i kampanjen. Här i Göteborg så kör NK nu en speciell utställning som kallas “Design X 6” istället för vanlig fönsterskyltning för att sparka igång projektet samtidigt som exempelvis Världskulturmuseet kommer att ordna speciella utställningar under året. På Designårets hemsida finns ett komplett kalendarium för hela året.

Fram tills dess att 2005 är slut finns det möjlighet att anmäla egna idéer, kampanjer eller utställningar. Är ni nyfikna på vad det handlar om kan ni kika på den två minuter långa kampanjfilmen med Henrik Schyffert som speaker.

Efter detta känner jag mig verkligen kulturell! Dags att hoppa in i en dusch så man kommer tillbaka till vardagen och blir en idrottande ingenjör igen med allt som det innebär…

Go to the start page  |  Go to a list of all journal entries